Hogyan válasszunk medencét?

Hogyan válasszunk medencét?

A tökéletes medence kiválasztása koránt sem oylan egyszerű, mint azt sokan gondolják.Rengeteg dolgot kell szemelött tartani, hogy a nekünk megfelelő medence ékesítse udvarunkat. A választás megkönnyítésére összeszedtük az alapvető dolgokat amiket feltétlenül át kell gondolnia a leendő medence tulajdonosnak. A színre és a formára nem térünk ki, mert az inkább ízlés dolga.

Beltéri vagy kültéri medence?

Igaz, hogy ez is inkább igényfüggö, de ha van olyan helyiség az otthonunkban, ami ideális lenne egy beltéri medence használatára, abban az esetben érdemes elgondolkozni rajta, hiszen jókora összeget meglehet spórolni.Egyértelműen mind a két típusnak megvannak az előnyei és nem feltétlenül az ár lesz a döntő szempont. A kültéri medencében érezhetjük a napsütést, tökéletes helyszín lehet egy kerti partyhoz és az építésénél (még ha a ház után lesz építve is) nem kell a ház szerkezetét megbontani. A beltéri medencénél nagy valószínűséggel (hacsak nincs előre kialakított helyünk) bontani kell plusz extra berendezések is kellenek. Hatalmas előnye viszont, hogy nem szezonális, vagyis télen és nyáron is lehet fürdeni benni.

preview preview

Feszített vagy süllyesztett víztükör?

Mielőtt döntene mindenképp érdemes megismerni a két technológia tulajdonságait.
Ha a normál süllyeztett medencét választjuk, akkor az túlfolyós rendszerrel lesz kiépítve, amivel a medence teljes mélységéből elvesztünk 10-15 cm-t.Beépítésre kerül egy úgynevezett szkimmer, ami a vízszintet alacsonyabban tartja mint a medence teteje. Hazánkban ez a kedveltebb köszönhetöen, az olcsóbb kivitelezésnek és mert jobban alkalmazkodik a magyar időjárasi viszonyokhoz.
A feszített víztükrű medence azonban biztosítja a mélység teljes kihasználását, hiszen medence tetejével egyvonalban van a víztükör. A hátránya, hogy többet kell takarítani és a kiépítési is drágább lesz.

previewpreview

Milyen anyagból készüljön?

A medencéket két nagy típusra lehet osztani szerkezet szerint. Vannak az előre gyártott medencék és a vasbeton medencék. Az előre gyártott medencéket 3 részre lehet osztani.
Az első a polipropilén, második a fémpalástú fóliaburkolatú, harmadik az üvegszálerősítésű kerámiamagos kompozit medencék. Viszonylag olcsóbban beszerezhetők ezek a típusú testek, mint a vasbeton medencék, azonban élettartamát tekintve nem túl időtálló. Beépítésük megoldható saját kezűleg is, de javasoljuk hogy, kérjenek segítséget szakembertől.
A vasbeton medencéknek két típusa van. Az egyik a zsaluköves vagy manapság egyre népszerűbb porocell block-os medencék és a vízzáró vasbeton szerkezű medencék. A helyszínen épült medencék közül igen népszerű a porocellből készült fóliaburkolatú medence köszönhetően annak, hogy a falszekezetnek nem kell biztosítani a repedezés mentességet, hiszen a vízzárást a fólia biztosítja. A vízzáró vasbeton szerketű medencék egy igen időigényes és költséges típus. Itt a vasbeton szerkezetet úgy kell megépíteni, hogy az önmagában vízzáró legyen. A rá kerülő burkolat ami lehet például csempe vagy üvegmozaik csak az esztétikai része a medencének.
Mindkét típusnál feltétlenül kérjék szakember segítségét!

Amennyiben ön is szeretne otthonába medencét keressen minket telefonon, e-mailben, küldjön árajánlat kérőt vagy jöjjön be irodánkba. Cégünk Porocell block-ból készült fóliás medencék kivitelezésével foglalkozik.

Egyéb információk:  - Medence fóliázás -Medence építés - Medence fedés - Medence redőny - Medence roló - Medence felújítás - Medence hőszivattyú


Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.