Porocell (zsalukő helyett) medence építés

Medence építés során kiemelten fontos szempont a szakszerűség és az alkalmazott technológiák minősége. Vállalkozásunk elsődleges tevékenysége a magán medencék építése, azonban tervezésben és kivitelezésben egyaránt vállalunk közületi projekteket is, mint például strandok, szállodák vagy közfürdők medencéinek felújítását vagy építését.

A medence építés folyamatai során hangsúlyt fektetünk az innovációra és a modern megoldásokra. Míg korábban a zsaluköves-fóliás medencék voltak a legnépszerűbbek, manapság a hőszigetelt porocell blokk használata vált meghatározóvá. Ennek az anyagnak az előnyei közé tartozik a gyors kivitelezhetőség, valamint a szabadabb tervezési lehetőségek, amelyekre a porocell medencék építése alkalmat ad.

Cégünk által megalkotott, különleges élménymedencék és az egyszerűbb, standard medencék közös vonása az, hogy ugyanazzal a gonddal és hozzáállással vágunk bele a tervezésbe és a medence építés során, a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk.

Az általunk létrehozott medencék közös vonása, hogy minden esetben kiemelt figyelmet fordítunk a tervezésre és az egyedi igények kielégítésére. A modern technológiák alkalmazásával biztosítjuk, hogy a medence ne csak esztétikus legyen, de tartós és időtálló is, így éveken át garantált az élmény és a szórakozás.

A medenceépítés fázisai precíz tervezést és kivitelezést igényelnek. Kezdve a méret és alak megtervezésével, a földmunkával, majd a medencetest építésével és a tereprendezéssel, minden lépésre nagy gondot fordítunk. A medence fóliázása és a vízgépészeti munkálatok szakszerű elvégzése kulcsfontosságú az optimális medencefunkciók biztosításához.

A medence építése során fontos, hogy minden részletre odafigyeljünk, és a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk. A gépi földmunka során pontos szintezésre és alapok lerakására van szükség, hogy a medence hosszú távon megfeleljen az elvárásoknak. A szakszerű építőmesteri munka biztosítja, hogy a medencealap stabil és a lehető legmegfelelőbb legyen.

A porocell medence építés kiemelkedő előnyei között szerepel a gyorsaság, tartósság és az egyediség. A szinte korlátlan tervezési lehetőségeknek köszönhetően a megrendelők kreativitása szárnyalhat, és a végeredmény egy modern, egyedi megjelenésű medence lehet. A medence építés betonmunkái után az egyenetlen felületeket gletteljük és simítjuk, hogy a medencefólia megfelelően feszüljön és ne legyenek későbbi problémák. Az uszodatechnikai szerelvényezés során különböző vegyszerek és speciális tisztítási módszerek biztosítják, hogy a medence víze mindig tiszta és biztonságos legyen. A medence burkolatához használt, minimum 1,5 mm vastag szöveterősített medencefólia hosszú élettartamot biztosít és könnyen cserélhető, így a porocell medencék felújítása egyszerű és költséghatékony.

A medencéket különböző komfortnövelő berendezésekkel és élményelemekkel is felszerelhetjük, mint például automata vegyszeradagoló rendszerrel, medencefűtéssel, hidromasszázzsal vagy akár színterápiás világítással. Az ilyen extra funkciók révén a medence nem csupán egy úszásra alkalmas tér lesz, hanem egy teljes körű kikapcsolódási és wellness központ.

Amellett, hogy minden fázisban minőségi munkát végzünk, cégünk garanciát vállal az általunk használt anyagokra és az elvégzett munkára is. Mindezeken túl teljes körű szolgáltatást nyújtunk a földmunkától kezdve a medence körüli terület kialakításáig, hogy ügyfeleink minél hamarabb élvezhessék új medencéjüket.

A medence építés gyakorta az ügyes kezű házigazdák önként vállalt feladata, de mi tudunk egy sokkal gyorsabb és hatékonyabb megoldást! Ez pedig a porocell medence építés, amely hagyja szabadon szárnyalni a megrendelők fantáziáját, gyorsan kivitelezhető, igazán modern megjelenést nyújt és felszerelhető az összes kényelmi és élmény funkcióval!

A porocell medence építés ellenállhatatlan előnyei

    • Nem csak gyorsan készül el, de tartós és időtálló, vagyis Önnek hosszú évekig csak az élmény és szórakozás marad!
    • Álmodozzon bátran, hisz szinte bármilyen medencéje lehet! Formában, mintázatban, mélységben, méretekben, lépcsőkialakításban, látvány és élményelemekben.
    • A porocell medence építés lehetővé teszi hagyományos süllyesztett vagy a napjainkban népszerű feszített víztükrű medence kialakítását is.

 

1,5 mm vastag szöveterõsített medence fóliát használunk, amelynek élettartama hosszú. A porocell medence építése a legjobb választás, mivel ez a legegyszerûbben felújítható medence variáció és hosszabb az eléttartama.

A medence fólia elhasználódása esetén könnyen cserélhetõ, de erre 10-15 évig biztosan nem kell számítani.

 

Medence építés fázisai

Kulcsrakész medence építés az alábbi lépésekből áll:

 • Méret, alak megtervezése
 • Földmunka
 • Medencetest építése
 • Föld visszatöltés, tereprendezés
 • Medence fóliázás
 • Vízgépészeti és villanyszerelés
 • Szegélykövezés

Medence építésA medence méretének és alakjának a megtervezése

Abban az esetben, ha a medence építés előtt nincs pontos kép a fejében, hogy milyen medencét is szeretne, úgy személyes konzultáció keretein belül, az Ön igényeit, a kert, vagy beltér adottságait szem előtt tartva, felvázoljuk a lehetőségeket. A hatályos törvények előírják, hogy a 60 m3 térfogatúnál nagyobb medence építése már engedélyköteles. Rövid határidővel elkészítjük a terveket, majd a szükséges hatósági egyeztetéseket követően együttműködünk az esetleges engedélyezési eljárás során.

Medence építésGépi földmunka

A medencetest helyének kijelölésével indulhat a medence építés. A föld kiszedése a szintek pontos megadásával kezdőik, mert a későbbiekben ez kulcsfontosságú lesz. Laikusként nem is gondolná, hogy a földmunkánál mennyi mindent figyelembe kell venni. A földkitermelés lehet egyéni is, amennyiben a megrendelő ezt megoldja. Ez esetben egy kollégánkat biztosítjuk a helyszínen, aki végigkíséri a munkagép kezelőt és beállítja a szinteket. Medence építés – Építőmesteri munka, a medence alap építése A medence építés sarkalatos pontja, a medencetest szakszerű építése. Talán ez a legfontosabb, hogy a medence hosszú távon a lehető legtöbbet adja a tulajdonosának. Rugalmasak vagyunk, így a munkafázisok megrendelő kérésére megbonthatók más kivitelezőkkel, de házilag is megépítheti medencéjét, mert segítünk benne. A szakszerűség érdekében, megrendelőinknek elkészítjük a medencealap méretezett rajzait és metszetét, illetve a medence építést lekoordináljuk.

Medence építésA medencetest simítása és medence fóliázás

A medence építés, falazás után a medence alapot fóliázásra alkalmas állípotba kell hozni: a kifolyt beton okozta egyenetlen felületet ki kell glettelni, simítani, hogy a különleges medencefólia membrán – ami a vízszigetelést is biztosítja - megfeszülésekor ne jelenjenek meg egyenetlenségek a medence felületén.

Medence építésUszodatechnikai szerelvényezés

A vizébe kerülő szennyeződések és a mikroorganizmusok miatt a kifogástalan üzemeltetés és a kristálytiszta víz alap feltétele, hogy a vízgépészet tervezése megfelelő legyen. Amennyiben nem elégséges a vízkezelés és nem tisztítjuk folyamatosan a medence vizét, azzal melegágyat adunk az algának és baktériumoknak, emiatt akár illúzióromboló látványt is nyújthat medencénk. Különböző vegyszerek hozzáadásával vagy speciális ( UV fertőtlenítés. sóbontás ) vízkezeléssel, a medence gépészet végzi a víz mechanikai tisztítását és szolgáltatja a tiszte medencevizet.

A beépített medence gépészeti berendezések a legmodernebb technológiát képviselik, aminek működése és kezelése egyszerűen megtanulható. A optimális vízforgatáshoz és tisztításhoz elengedhetetlen, hogy a medence alapjába, szerkezetébe, szakszerű módon és számban beépítésre kerüljenek a víz be-illetve elvezető elemek ( szkimmer, vagy vályú, padlóösszefolyó, befúvó ), valamint a medence vizét intenzíven szűrjük. A megfelelő számú beépítő elem, a megtervezett vízforgató-szűrő berendezés és vízkezelés egységesen alkotnak tökéletes rendszert. A vízgépészet megtervezése szaktudást igénylő, nagyon komplex feladat.

A medencénket felruházhatjuk komfortnövelő berendezésekkel, élményelemekkel, amikkel kényelmesebbé tehetjük medencénket, valamint harmónikusabbá, változatosabbá tehetjük a fürdő élményt. Kisebb méretű medencénket, ellenáramoltató beiktatásával használhatjuk úszásra, pezsgőelemek beépítésével hidromasszázs terápiát végezhetünk, a speciális színes LED medencereflektorokkal saját színterápiánk lehet otthonunkban.

A lehetőségek végtelenek:

 • Automata vegyszeradagolás, sóbontás, UV fertőtlenítés
 • Teljesen automata víztisztító berendezés
 • Medencefűtés
 • Ellenáramoltató
 • Hidromasszázs
 • Nyakzuhany, vízkés
 • Medencevilágítás, színterápia
 • Medencefedés, medence redőny

 

Miért bízza inkább ránk a munka oroszlánrészét?

  • Mert a legelső földmunkálatoktól a tereprendezésig mindent megcsinálunk! Sőt, ha szeretné még egy kényelmes napozóteraszt is építünk!
  • Mert a legmodernebb medence építés módszerével dolgozunk, amely szükségtelenné teszi a csempét és olyan erős fólia felhasználását teszi lehetővé, mely ellenáll az UV sugárzásnak és a klórnak is!
  • Mert gyorsan és hatékonyan dolgozik összeszokott és szakértő csapatunk, így Ön hamarabb élvezheti csodás medencéjét!
  • Mert kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, így például medence fóliánkra a gyártó 10 év garanciát vállal!

 

 

Egyéb információk:  - Medence fóliázás -Medence építés - Medence fedés - Medence redőny - Medence roló - Medence felújítás - Medence hőszivattyú

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.