Porocell (zsalukő helyett) medence építés

Vállalkozásunk elsődleges tevékenysége a magán medence építés, de sok esetben vállalunk megbízást közületi (strand, szálloda, közfürdő) medencék tervezésére, kivitelezése, vagy felújítására.

Fő profilunk a zsaluköves-fóliás medence építés. Ezek a típusú medencék a legkedveltebbek, bár az utóbbi időben a zsalukövet kiváltotta a hőszigetelt porocell blokk és többnyire már ezzel az anyaggal dolgozunk.

Cégünk által megalkotott, különleges élménymedencék és az egyszerűbb, standard medencék közös vonása az, hogy ugyanazzal a gonddal és hozzáállással vágunk bele a tervezésbe és a medence építés során, a legmodernebb technológiákat alkalmazzuk.

Ha szeretne egy kellemes, hűsítő és a család minden tagját szórakoztató élményelemet a kertbe, akkor egy látványos medencére van szüksége!

A medence építés gyakorta az ügyes kezű házigazdák önként vállalt feladata, de mi tudunk egy sokkal gyorsabb és hatékonyabb megoldást! Ez pedig a porocell medence építés, amely hagyja szabadon szárnyalni a megrendelők fantáziáját, gyorsan kivitelezhető, igazán modern megjelenést nyújt és felszerelhető az összes kényelmi és élmény funkcióval!

A porocell medence építés ellenállhatatlan előnyei

    • Nem csak gyorsan készül el, de tartós és időtálló, vagyis Önnek hosszú évekig csak az élmény és szórakozás marad!
    • Álmodozzon bátran, hisz szinte bármilyen medencéje lehet! Formában, mintázatban, mélységben, méretekben, lépcsőkialakításban, látvány és élményelemekben.
    • A porocell medence építés lehetővé teszi hagyományos süllyesztett vagy a napjainkban népszerű feszített víztükrű medence kialakítását is.

 

1,5 mm vastag szöveterõsített medence fóliát használunk, amelynek élettartama hosszú. A porocell medence építése a legjobb választás, mivel ez a legegyszerûbben felújítható medence variáció és hosszabb az eléttartama.

A medence fólia elhasználódása esetén könnyen cserélhetõ, de erre 10-15 évig biztosan nem kell számítani.

 

Medence építés fázisai

Kulcsrakész medence építés az alábbi lépésekből áll:

 • Méret, alak megtervezése
 • Földmunka
 • Medencetest építése
 • Föld visszatöltés, tereprendezés
 • Medence fóliázás
 • Vízgépészeti és villanyszerelés
 • Szegélykövezés

Medence építésA medence méretének és alakjának a megtervezése

Abban az esetben, ha a medence építés előtt nincs pontos kép a fejében, hogy milyen medencét is szeretne, úgy személyes konzultáció keretein belül, az Ön igényeit, a kert, vagy beltér adottságait szem előtt tartva, felvázoljuk a lehetőségeket. A hatályos törvények előírják, hogy a 60 m3 térfogatúnál nagyobb medence építése már engedélyköteles. Rövid határidővel elkészítjük a terveket, majd a szükséges hatósági egyeztetéseket követően együttműködünk az esetleges engedélyezési eljárás során.

Medence építésGépi földmunka

A medencetest helyének kijelölésével indulhat a medence építés. A föld kiszedése a szintek pontos megadásával kezdőik, mert a későbbiekben ez kulcsfontosságú lesz. Laikusként nem is gondolná, hogy a földmunkánál mennyi mindent figyelembe kell venni. A földkitermelés lehet egyéni is, amennyiben a megrendelő ezt megoldja. Ez esetben egy kollégánkat biztosítjuk a helyszínen, aki végigkíséri a munkagép kezelőt és beállítja a szinteket. Medence építés – Építőmesteri munka, a medence alap építése A medence építés sarkalatos pontja, a medencetest szakszerű építése. Talán ez a legfontosabb, hogy a medence hosszú távon a lehető legtöbbet adja a tulajdonosának. Rugalmasak vagyunk, így a munkafázisok megrendelő kérésére megbonthatók más kivitelezőkkel, de házilag is megépítheti medencéjét, mert segítünk benne. A szakszerűség érdekében, megrendelőinknek elkészítjük a medencealap méretezett rajzait és metszetét, illetve a medence építést lekoordináljuk.

Medence építésA medencetest simítása és medence fóliázás

A medence építés, falazás után a medence alapot fóliázásra alkalmas állípotba kell hozni: a kifolyt beton okozta egyenetlen felületet ki kell glettelni, simítani, hogy a különleges medencefólia membrán – ami a vízszigetelést is biztosítja - megfeszülésekor ne jelenjenek meg egyenetlenségek a medence felületén.

Medence építésUszodatechnikai szerelvényezés

A vizébe kerülő szennyeződések és a mikroorganizmusok miatt a kifogástalan üzemeltetés és a kristálytiszta víz alap feltétele, hogy a vízgépészet tervezése megfelelő legyen. Amennyiben nem elégséges a vízkezelés és nem tisztítjuk folyamatosan a medence vizét, azzal melegágyat adunk az algának és baktériumoknak, emiatt akár illúzióromboló látványt is nyújthat medencénk. Különböző vegyszerek hozzáadásával vagy speciális ( UV fertőtlenítés. sóbontás ) vízkezeléssel, a medence gépészet végzi a víz mechanikai tisztítását és szolgáltatja a tiszte medencevizet.

A beépített medence gépészeti berendezések a legmodernebb technológiát képviselik, aminek működése és kezelése egyszerűen megtanulható. A optimális vízforgatáshoz és tisztításhoz elengedhetetlen, hogy a medence alapjába, szerkezetébe, szakszerű módon és számban beépítésre kerüljenek a víz be-illetve elvezető elemek ( szkimmer, vagy vályú, padlóösszefolyó, befúvó ), valamint a medence vizét intenzíven szűrjük. A megfelelő számú beépítő elem, a megtervezett vízforgató-szűrő berendezés és vízkezelés egységesen alkotnak tökéletes rendszert. A vízgépészet megtervezése szaktudást igénylő, nagyon komplex feladat.

A medencénket felruházhatjuk komfortnövelő berendezésekkel, élményelemekkel, amikkel kényelmesebbé tehetjük medencénket, valamint harmónikusabbá, változatosabbá tehetjük a fürdő élményt. Kisebb méretű medencénket, ellenáramoltató beiktatásával használhatjuk úszásra, pezsgőelemek beépítésével hidromasszázs terápiát végezhetünk, a speciális színes LED medencereflektorokkal saját színterápiánk lehet otthonunkban.

A lehetőségek végtelenek:

 • Automata vegyszeradagolás, sóbontás, UV fertőtlenítés
 • Teljesen automata víztisztító berendezés
 • Medencefűtés
 • Ellenáramoltató
 • Hidromasszázs
 • Nyakzuhany, vízkés
 • Medencevilágítás, színterápia
 • Medencefedés, medence redőny

 

Miért bízza inkább ránk a munka oroszlánrészét?

  • Mert a legelső földmunkálatoktól a tereprendezésig mindent megcsinálunk! Sőt, ha szeretné még egy kényelmes napozóteraszt is építünk!
  • Mert a legmodernebb medence építés módszerével dolgozunk, amely szükségtelenné teszi a csempét és olyan erős fólia felhasználását teszi lehetővé, mely ellenáll az UV sugárzásnak és a klórnak is!
  • Mert gyorsan és hatékonyan dolgozik összeszokott és szakértő csapatunk, így Ön hamarabb élvezheti csodás medencéjét!
  • Mert kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozunk, így például medence fóliánkra a gyártó 10 év garanciát vállal!

 

 

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.