Medencetakaró redőny

Kinek ajánlott a medence redőny?

Abban az esetben Önnek, ha különleges, elegáns módon szeretné lefedni medencéjét. Egy olyan megoldást keres, ami egyszerre melegíti és védi is medencéjét. Ami a medencéjét lefedve sem takarja Ön elől a tájat és rendezett kertjét, valamint a kényelmi szempontokat figyelembe véve egy gombnyomással, komfortosan tud kezelni.

A medence redőny takarás a legszebb és legesztétikusabb megoldás a medence lefedésére.

A sokszor hűvös, fedetlen medencék vizéhez képest a medence roló, szolár lamellái miatt a vizet a napsugarak segítségével felmelegíti, melegen tartja és akár 10-15°C-kal magasabb lehet vízének hőmérséklete.
A kellemes hőmérsékletű medencevíz mellett a legkedveltebb tulajdonsága, hogy kivitele a minimalista vonalat követi, modern, rendkívül elegáns és diszkrét.
Vízen lebegő lamellái, hangtalanul siklanak egymás fölé. Mozgatása automatikus, kapcsolóval zárjuk és nyitjuk, de szükség esetén kézi erővel is megoldható.

A medence redőny lamellái a vízen lebegnek, emiatt sajnos nem tökéletesen védik meg a vizet az apróbb piszkoktól - a beleeső szöszöktől, portól. Kizárólag megrendelésre, különböző méretben, alakban készítjük el. A medence rolót nem egy előre gyártott széria, hanem teljesen egyedi termék.

 

Medence roló előnyei:

  • Energia megtakarítás:

    Megakadályozza a elpárolgást, ezáltal kevesebb vegyszert kell használni és kevesebb a víz utántöltés.

  • Hosszabb fürdőszezon:

    A medence roló a szolár lamelláknak köszönhetően, akár 10-15°C -kal is megemelheti a medence vizének hőmérsékletét.

  • Tisztább medence:

    A medence redőnynek köszönhetően nem kerülnek bele a medencébe a nagyobb szennyeződések - falevelek, bogarak.

  • Kényelmes használat:

    A redőny akár egy gombnyomással rákerülhet a medencére köszönhetően az automata csévélésnek.

Fedés típusok

A medence roló szerekezet tekercselője víz alá rejtve és a felszínen is elhelyezhető, az Ön medencéjére szabva. Számos módon lehetséges a telepítése, biztoságossá tételére is egyszerű a megoldás: A medence oldalfalára, a vízszint alá rozsdamentes korlátot rögzítünk, vagy a falba építünk egy vállat, amire a medence redőny pereme felfekszik és így megtartja azt, aki véletlenül rááll. A legcélszerűbb a medenceépítépítésével egy időben, de utólag is telepíthető a medence redőny, a medence adottságaihoz igazítva azt.

Fontos tisztában lenni vele, hogy a teljes vízfelszín takarásának alapfeltétele, hogy a medenceroló feltekercselésének helyétől a medence szélessége keskenyebb lehet, szélesebb nem.

  • A1 - Parton álló medence roló

    Már kész, kis- és közép méretű, elsősorban beltéri medencék letakarásához ajánljuk. Amennyiben már megépített kész medencét szeretne redőnnyel fedni, a medencetest átalakításával megoldhatók a rejtett kivitelek. Viszont, ha el szeretné kerülni a medence vésésével, bontásával és a felújításával járó rombolást, van elegáns megoldásunk. A medence redőny telepítését oly módon kivitelezzük, hogy a medence partjára telepítünk egy automata, motoros tekercselőt, így a medence redőny mozgatása igényes, egyszerű és kényelmes lesz. A rolócséve a medence partján helyezkedik el de, kis helyet foglal és esztétikus látvány. Legfeljebb 5 X 10 m- es kész medencéhez javasoljuk. 

    A1 A1

 

  • A2 - Parton álló fedett medence redőny

    Kültéri medencék esetében tekercselő szerkezetet érdemes elfedni ( különösen szolár medence redőny esetében ), praktikusan egy dobogóba, napozópadba rejteni. Ez amiatt fontos, mert károsíthatja a redőnyszerkezetet a napsütés okozta forróság, mivel a roló lamellái között rekedt víz felforr.
    Nagyobb méretű medencékhez ajánljuk, ahol lehetőség van a roló burkolat alá rejtésére. Nagyon könnyen telepíthető a legtöbb fajta, még meg nem épített kültéri medencéhez.

    A2 A2

 

  • A3 - Fenékvályuba rejtett medence roló

    A felcsévelt redőny egy rejtett fenékvályuba tekeredik fel. A rejtett vályunak köszönhetően az egész medence kihasználható mert, nem foglal helyet a hasznos víztérből. Elsősorban építés elött álló beltéri medencékhez ajánljuk ahol a korlátozott a medencetér. 

    A3 A3

 

  • A4 - Medencefenéken elhelyezett medence roló

    A feltekercselt medence redőny dob a medencében középmagasan, vagy egészen a medence fenéken helyezkedik el, ami akár ülőpadként is használható.
    Könnyű telepíthetőségének köszönhetően akár kész medencékhez utólag is telepíthető. 

    A4 A4

 

  • A5 - Falfülkébe rejtett medence roló

    A rejtett típusok közül az egyetlen amely nem igényel takarást, ezáltal könnyebb a takarítása. A redőny feltekert állapotban nem foglal el helyet a használható vízfelületből. Építés elött lévő, kültéri medencéhez ajánljuk.

    A5 A5

 

  • A6 - Pihenőpad alá rejtett medence redőny

    A redőnyt egy kb. 80 cm széles, a vízszint alatt elhelyezett ülő vagy fekvőpad alá rejtjük. A redőny takarása többféle lehet. Építés elötti feszített víztükrű, vagy bukóéles medencéhez ajánlott.

    A6 A6

 

  • A7 - Viztükör alá süllyesztett medence redőny

    A vízalatti rolók legegyszerűbb változata. Kész medencékhez utólagos letakarására is alkalmas. Kül- és beltéri medencékhez egyaránt alkalmas. A rolócséve ülőpadként is használható. A motor elhelyezése külső akna nélkül is megoldható.

    A7 A7

 

  • A8 - Felső kamrába rejtett medence redőny

    Egy kőlappal vagy trópusi fával latakart kamrába kerül elhelyezésre a roló. Javasolt a rolókamra tetejét hasonló burkolattal bevonni mint a medence környezete így egybeolvad. Kizárólag építés elött álló, kül- és beltéri medencéhez is ajánlott.

    A8 A8

 

  • A9 - Medencefenékbe rejtett, automata fedlappal takart medence roló

    Speciális formájú medencék letakarását teszi lehetővé pl.: ovális, trapéz, stb. A medence fenék alatt található kamra, motoros mozgatású fedlappal van letakarva. Egy gombnyomással nyitható és előjön a redőny. Rejtett kialakítás, ezáltal nem vesz el teret a medence hosszából. Tervezés alatt álló, kül- és beltéri medencéhez egyaránt ajánlott.

    A9 A9

 

Most kezdi építeni a medencéjét?

Amennyiben most határozta el magát a medence építés mellett és medence rolót szeretne rá, akkor előre be tudja tervezni. Amiatt is a javunkra válhat, ha figyelmünket ide is összpontosítjuk, mert nem leszünk tanácstalanok. Tudni fogja, hogy melyik verzió Ön számára a legszimpatikusabb és legpraktikusabb. Az összes medence redőny típusnak - ami előnye, azzal szemben hátránya is lehet ( Például: Téli takarótól nem tudunk búcsút inteni, ha redőnyös fedésünk van, mivel egyszerű télesítésre nem alkalmas. A megfagyott lamellák a jég miatt sajnos károsodnak, kivéve abban az esetben, hogyha vizet keringtetéssel és fűtéssel - medence hőszivattyúval - temperáláljuk. ) és ez esetben, ha megfontolt, a medence redőny szerkezetet el lehet teljesen rejteni a medencében. Azért is az egyik legkedvelt termék, mert eldughatjuk a medence fenekén, vagy végén - és a felcsévélt redőny nem zavarja szemünket.

 

Mennyibe is kerül a medence redőny?

Mindenekelőtt azt érdemes tudni, hogy a medence roló termékek, egytől-egyig a legfelsőbb szintet képviselik, ezért a kivitelezés költségük is luxus szineten van. Az anyaghasználat és a telepítés professzionalítása miatt állíthatjuk, hogy prémium kategóriás konstrukció. A telepíttetés költségét jelentősen mozgatja a redőny mérete - m2 felület - és a motoros mozgatás mikéntje (a medencén kívülre, az aljzaton, vagy a medencében elrejtve stb.) a redőnylamellák márkája, stílusa, funkcionalítása.

Többféle gyártó medence redőny árai eltérhetnek, ami elsősorban a gyártáshoz felhasznált lamellák különböző minőségének és árfekvésének köszönhető. A legolcsóbbak, a többnyire vékony profilú PVC lamellák. Következő ugrás a prémium PVC lamellák, amiket vastagfalú profillal kerülnek gyártásra. Ezek a lamellák már sokkal erősebbek, strapabíróbbak. Színesek, de elérhetők - alul fekete ( hő elnyelő ) és felül áttetsző - szolár kivitelben. Ez utóbbi - szolár - lamellák választhatók hőterhelést bíró, UV stabil polikarbonátból is, viszont ára átlagosan két-háromszorosa az alap PVC profilúnak. Nagyon népszerűek a habosított PVC-ből készült típusok, viszont áruk a polikarbonát lamellákéval mozog azonos szinten.

A medence redőny rendkívül praktikus megoldásokat kínál azoknak, akik keresik a stílust és a funkcionalitást kombináló lehetőségeket medencéjük lefedésére. Ideális választás azoknak, akik fontosnak tartják, hogy medencéjük védelme és karbantartása könnyű legyen, miközben esztétikus megjelenést is szeretnének. A medence redőny olyan innovációkat kínál, amelyek nemcsak a medence vízének hőmérsékletét képesek fenntartani és emelni, hanem a medence tisztaságát is biztosítják a külső szennyeződések ellen.

Az ilyen típusú takarók rendkívül sokoldalúak és számos előnnyel járnak. Az energiahatékonyságuk az elpárolgás megakadályozásával kevesebb vegyszer használatát és vízutántöltést teszi szükségessé, hozzájárulva ezzel a fenntarthatóbb medenceüzemeltetéshez. Emellett a hőmérséklet emelésével hosszabb időszakon keresztül élvezhetővé teszik a medencézést, még a hűvösebb időjárás beköszöntével is.

Egyes típusok esetében a medence rolók elegáns módon alkalmazkodnak a környezethez, minimalista és modern megjelenésük pedig harmonizál a medence környezetével. A mozgatásuk rendkívül könnyű, akár automatizált módon is lehetséges, ami azt jelenti, hogy akár egyetlen gombnyomással is kezelhetők. Az ilyen típusú medencetakarók megfelelő telepítése és karbantartása garantálja a hosszú távú hatékonyságot és kényelmet.

Azonban fontos figyelembe venni, hogy bár a medence redőnyök kiválóan képesek védeni a medencéket a nagyobb szennyeződésektől, például a falevelektől vagy bogaraktól, az apróbb piszkokat, port és szöszöket nem teljesen tartják távol a medence vízétől. Az ilyen típusú takarók kialakítása és gyártása a megrendelő igényeihez igazodva történik, különböző méretekben és alakokban állnak rendelkezésre. Fontos tudni, hogy a medence redőnyök egyedi termékek, nem részei egy előre gyártott sorozatnak, és ennek megfelelően a telepítésükhöz alapos tervezés és méretezés szükséges.

A medence redőnyöknek különböző típusai és fedési lehetőségei is vannak. Ezek között szerepelnek a parton álló, a fedett vagy rejtett változatok, amelyek különböző méretű és típusú medencékhez ajánlottak. A telepítésükhöz szükséges biztonsági intézkedések és a takarás megfelelő módja szintén fontos tényezők a hatékony használatukhoz.

Az ilyen típusú medencefedések árát számos tényező befolyásolja, mint például a méret, a használt lamellák minősége és típusa, valamint a mozgatási mechanizmus stílusa és funkcionalitása. A prémium kategóriás medence redőnyök anyaghasználata és telepítése miatt magasabb költségekkel járhatnak, de a hosszú távú energia- és vízmegtakarítás, valamint a kényelem és esztétikum biztosítása miatt sokak számára vonzó lehet ezeknek a takaróknak a beszerzése és telepítése.

Ezért, ha Ön most tervezi medencéje építését és a medence redőny mellett teszi le a voksát, fontos előre terveznie és figyelembe vennie az egyes típusok előnyeit és hátrányait. Az ilyen típusú redőnyök beruházásként szolgálnak és hosszú távon megéri figyelembe venni azok előnyeit a medence fenntartása és kényelme érdekében. Amennyiben bővebb információra van szüksége vagy árajánlatot szeretne kérni, keresse fel a medencetakaró redőnyökkel foglalkozó szakembereket vagy vállalatokat.

Amennyiben a medenceredőnyök felkeltették érdeklődését, kérjen ajánlatot most.

 

Egyéb információk:  - Medence fóliázás -Medence építés - Medence fedés - Medence redőny - Medence roló - Medence felújítás - Medence hőszivattyú

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.