Fürdeni szeretne medencéjében a felhős, hűvös napokon is?

Szakmai tapasztalataink azt mutatják,hogy a medence tulajdonosok szeretnének akár még szeptemberben is fürdeni a kerti medencéjükben. Ennek a megvalósítására több mód is van. Az egyik a medence vizének fűtése. Több fűtési lehetőség is van amikből 5-öt használnak előszerettel a medence tulajdonosok.Pár szóban bemutatjuk ezt az 5 típust.

Szolártakaró

Természetesen nem elég ha csak fűtjük a medence vizét mert a vizet melegen kell tartani lehetőleg minél egyszerűbben illetve költséghatékonyan. Ennél fogva ajánljuk a fűtés és a medence fedés mellett a szolár medence takarót. A kültéri medencék takarása biztosítja a medence alacsonyabb költségű melegítését és a medence vizének tisztán tartását. Szolártakaróval a medence vize akár 3-4°C-al is melegebb lehet. A medencetakarás legelterjedtebb módja a szolárfólia (buborékfóliás) takarás. A szolárfólia tárolására csörlőszerkezetet ajánlunk. A kör alakú takaróknál 180 vagy 250 mikron, ovál takaróknál 250 mikron az anyagvastagság míg a többi típusnál 300,400 vagy 500 mikron.

preview

Hőszivattyúk

A hőszivattyúk alkalmazása egyáltalán nem új találmány, hiszen a klímaberendezések, hűtőszekrények, párátlanító berendezések is tulajdonképpen hőszivattyúk. A klímaberendezések esetében a beltér hőmérsékletét csökkentjük, amíg a külső hőmérsékletet növeljük. A hűtőszekrény esetében a készülék belsejét hűtjük eközben a hűtő mögött hő keletkezik. A medence fűtéséhez alkalmazott hőszivattyúk a külső levegőt hűtik, azonban a medencevizet melegítik.A hőszivattyúk a talaj hőjét felhazsnáló fűtőberendezések is, amelyeket elsősorban épületek fűtésére alkalmaznak. Ezeknek a rendszereknek a telepítési költségei meglehetősen magasak. A medencék fűtésére használt levegős hőszivattyúk kiépítése lényegesen egyszerűbb és a beruházás is nagyságrendekkel kevesebb. Az egyetlen komoly akadályt a levegős hőszivattyúk alkalmazásában az jelenti, hogy általában +5°C feletti levegő hőmérséklet szükségeltetik a működtetésükhöz, ami a téli üzemeltetést nagyban kizárja. Kültéri medencék esetében ez általában nem okoz gondot, hiszen télen amúgy sem üzemel a medence, de beltéri medencék fűtésére nem igazából alkalmas a kibocsájtott hideg levegő miatt.A levegős hőszivattyúk már kész medencékhez is beépíthetők utólag. Lehetőleg szerint kültérre, kissé védett, de jól szellőző helyre célszerű telepíteni.A medencevizet közvetlenül kell átvezetni a berendezésen, ennél fogva a medence gépházától nem célszerű a berendezést távol telepíteni.
Tekintse meg a forgalmazott hőszivattyúinkat
.

Elektromos fűtőpatron

A medence vízkeringetési ágába beépíthető fűtési alternatíva. Egy fűtőszálon keresztül elektromos árammal fűtjük a vizet. Ipari árammal működik (400V), amit megtermelhetünk egy napkollektorral is. A felfújható masszázskádak fűtési rendszere is így működik.A fűtőpatron fűtőszálai átfolyásos elv alapján melegítik a medence vizét.A levegőt nem szennyezi és a hatásfoka is kimagasló.
Tekintse meg elektromos medencefűtő berendezéseinket
.

preview

Víz - víz hőcserélők

A hőcserélős vízfűtés a legelterjedtebb vízfűtési módszer. Bármilyen méretű és típusú medencébe telepíthető, nagy előnye a rendkívül magas teljesítménye.A telepítési költsége magas viszont az üzemeltetési költsége gazdaságos. Kazánról működik, ami egy víz-víz hőcserélőn keresztül adja át a meleget a medence vizének. Egyre jobban kezd elterjedni a műanyag házas hőcserélő is, de még mindig a rozsdamentes acél és titán ötvözetű anyagok a legkelendőbbek a sós vizes fertőtlenítésű medencék miatt. A hőcserélő önmagában nem fűti a vizet, viszont ha valahonnan érkezik hő (pl.: hőszivattyú, kazán), akkor azt a vízkeringési rendszerbe épített hőcserélő eredményesen képes átadni a medence vízének. Ha a házban van kazán, ami meleg vizet keringtet, akkor azt ily módon hasznosíthatjuk a medence vizének a fűtéshez.
Tekintse meg termékeinket medence hőcserélőinket
.

preview

Szolárpanel vagy szolárszőnyeg

Szolárpanel

A medence vizének környezetbarát és hatékony felmelegítésére szolgáló megoldás.A szolárpanel a napenergia segítségével állít elő hőt.A napsugarai felmelegítik a szolárpanelt és a medence vize a panelen áthaladva felmelegszik. A felmelegítendő víz hőmérsékletét a vízátfolyás sebessége, és a szolárpanel mérete határozza meg.Minél nagyobb a a felülete, és minél lassabban halad át a paneleken a medence vize annál melegebb lesz.Az egymáshoz csatlakoztatható szolárpanelek egész évben kint lehetnek a szabadban. A medence vízforgató szivattyújára közvetlen ráköthető.A szolárpanel amellett, hogy olcsó még könnyen telepíthető is.

preview

Szolárszőnyeg

Szintén a nap hőjét használja a fűtésre akárcsak a panel azonban itt a víz vékony polipropilén kapilláris csőrendszerben keringve melegszik fel.A szolárszőnyeg előnye, hogy olcsó és mobil, ezáltal ha szükséges áthelyezhető az éppen napos területre, viszont téliesítésnél szét kell szedni, és megfelelő helyen kell tárolni.

Egyéb információk:  - Medence fóliázás -Medence építés - Medence fedés - Medence redőny - Medence roló - Medence felújítás - Medence hőszivattyú

preview
Elérhetőség

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.