Perisztaltikus vegyszeradagolók

A perisztaltikus vegyszeradagoló szivattyúk ideálisak nehezen szállítható anyagokra folytonos vagy szakaszos üzem esetén. Használatuk egyszerű, könnyen irányíthatóak, sokoldalúak és megbízhatóak.

 

Működési elv:

 

A tömlőszivattyú szállítása egy váltakozva összehúzódó-elernyedő mozgáson alapul, ami a tömlő vagy cső tartalmát továbbítja. Így működik a nyelőcsövünk is.

 

A tömlő összenyomását a forgó részre (rotorra) szerelt papucsok vagy görgők végzik. Ahogy a papucs továbbhalad a tömlő hosszában, az elhagyott tömlőrész visszanyeri eredeti alakját és ezzel vákuumot állít elő, ami a terméket beszívja. Ezáltal a tömlőszivattyú szárazon is önfelszívó. Mielőtt a papucs teljesen elhagyná a tömlőt a nyomó oldalon, addigra a másik papucs a szívó oldalon újra összenyomja azt.

 

Legalább egy papucs/görgő mindig van, ami a tömlőt összenyomva tartja és meggátolja a folyadék visszaáramlását a nyomó oldalról a szívó oldalra (típustól függően 2-16 bar nyomásig). Így a nyomó oldal elválasztása a szívó oldaltól a szivattyú üzemen kívüli állapotában is biztosított.

 

A nagyobb nyomás előállítására képes szivattyúban 2-6 rétegű erősített tömlő van. Ezek a tömlők nagyon rugalmasak, ezért a szívóképességük is nagyobb, mint a nem erősített tömlővel szerelt társaik. 

 

 

Találatok: 1 - 15 / 23