Tavaszi beüzemelés

Tavaszi beüzemelés

A jó idő közeledtével lassan a téliesített medencénket be kell üzemelni, hogy újra használni tudjuk.

1. Az első lépés, hogy leszedjük a téli takarót, és az azt rögzítő vízzsákokat.
2. A téliesítéskor behelyezett fagytesteket el kell távolítani.
3. Az ősszel-télen kiemelt gépészeti alkatrészeket vissza kell szerelni, az élményelemeket ismételten beüzemelni.
4. Miután minden visszaszerelésre került, a vizet fel kell tölteni a megfelelő szintre.

Így leírva nem tűnik annyira bonyolultnak (inkább csak időigényesnek) a dolog, ráadásul az interneten sok segítség van, ha esetleg elakadnánk.
Ám a legtöbb esetben azért nem mennek ennyire zökkenőmentesen a dolgok akkor sem, ha megfelelően téliesítettük a medencét. Az esetek nagy többségében sajnos nem megy a medence tavaszi beüzemelése teljesen simán, a megfelelő téliesítés ellenére sem.
A téliesített medencébe könnyedén belekerülhetnek különféle szennyeződések, amik miatt sajnos vizet kell cserélni a medencében. Valójában elég kétévente cserélni a vizet, szezononként nem szükséges ezt megtenni, csak ha muszáj (megfelelő vízkezelés mellett).

Sajnos akkor sem lehet megúszni a medence újra feltöltését, ha túlságosan sok vízkő jelenik meg. A vízkövet ne hanyagoljuk el semmiképpen sem, különben lehet, hogy egy idő után még szakemberek sem tudják megfelelően leoldani. A vízköves felületen algásodás is kezdődhet, amiket csak sok plusz pénz és energia árán tudunk majd csak kiirtani.

Amennyiben úgy érezzük, hogy a tavaszi beüzemelés túlságosan nagy munka a számunkra, ma már szerencsére van lehetőség szakemberekhez is fordulni, akik elvégzik helyettünk az egész procedúrát. Különösen az algásodásodással és a vízkövesedéssel van a legtöbb tulajdonosnak problémája. A gondok legtöbbször a szaktudás és a gyakorlat hiányából erednek, a jóhiszemű próbálkozások nem vezetnek eredményre.
Szerencsére a medencék karbantartásáért nem kell horror összegeket fizetni, így ha időhiányban szenvedünk, vagy úgy érezzük, ez nem a nekünk való feladat, inkább bízzuk szakemberre.
Szükség esetén bátran hívjon minket vagy keresse fel irodánkat.

Elérhetőség

Egyéb információk:  - Medence fóliázás -Medence építés - Medence fedés - Medence redőny - Medence roló - Medence felújítás - Medence hőszivattyú

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.