Tavaszi beüzemelés

Tavaszi beüzemelés

A jó idő közeledtével lassan a téliesített medencénket be kell üzemelni, hogy újra használni tudjuk.

1. Az első lépés, hogy leszedjük a téli takarót, és az azt rögzítő vízzsákokat.
2. A téliesítéskor behelyezett fagytesteket el kell távolítani.
3. Az ősszel-télen kiemelt gépészeti alkatrészeket vissza kell szerelni, az élményelemeket ismételten beüzemelni.
4. Miután minden visszaszerelésre került, a vizet fel kell tölteni a megfelelő szintre.

Így leírva nem tűnik annyira bonyolultnak (inkább csak időigényesnek) a dolog, ráadásul az interneten sok segítség van, ha esetleg elakadnánk.
Ám a legtöbb esetben azért nem mennek ennyire zökkenőmentesen a dolgok akkor sem, ha megfelelően téliesítettük a medencét. Az esetek nagy többségében sajnos nem megy a medence tavaszi beüzemelése teljesen simán, a megfelelő téliesítés ellenére sem.
A téliesített medencébe könnyedén belekerülhetnek különféle szennyeződések, amik miatt sajnos vizet kell cserélni a medencében. Valójában elég kétévente cserélni a vizet, szezononként nem szükséges ezt megtenni, csak ha muszáj (megfelelő vízkezelés mellett).

Sajnos akkor sem lehet megúszni a medence újra feltöltését, ha túlságosan sok vízkő jelenik meg. A vízkövet ne hanyagoljuk el semmiképpen sem, különben lehet, hogy egy idő után még szakemberek sem tudják megfelelően leoldani. A vízköves felületen algásodás is kezdődhet, amiket csak sok plusz pénz és energia árán tudunk majd csak kiirtani.

Amennyiben úgy érezzük, hogy a tavaszi beüzemelés túlságosan nagy munka a számunkra, ma már szerencsére van lehetőség szakemberekhez is fordulni, akik elvégzik helyettünk az egész procedúrát. Különösen az algásodásodással és a vízkövesedéssel van a legtöbb tulajdonosnak problémája. A gondok legtöbbször a szaktudás és a gyakorlat hiányából erednek, a jóhiszemű próbálkozások nem vezetnek eredményre.
Szerencsére a medencék karbantartásáért nem kell horror összegeket fizetni, így ha időhiányban szenvedünk, vagy úgy érezzük, ez nem a nekünk való feladat, inkább bízzuk szakemberre.
Szükség esetén bátran hívjon minket vagy keresse fel irodánkat.

Elérhetőség

Hírlevél feliratkozás

Megéri, mert amennyiben feliratkozol akkor minden hírlelünkhöz kapsz egy kódot, amivel kedvezményesen vásárolhatsz.

Az általános szerződési feltételeket és az adatvédelmi szabályzatot elfogadom.