Fémpalástos medencék

Az acélpalást-fóliabélés medencék alkotóelemei az előre gyártott fém palástlemez, és a méretre hegesztett fóliabélés.

Előnye hogy a medence olcsón és gyorsan megépíthető, különösen igaz ez a kör alakú medencékre. A kész fóliával a medence burkolása néhány óra alatt elvégezhető. A speciális fóliarögzítési rendszer biztosítja, hogy a 10-15 évenkénti fóliacserét egyszerűen, a burkolat megbontása nélkül is el lehessen végezni.

Galvanizált acélfalú, 0,3/0,4 mm-es, kék PVC belső fóliás medencék, amelyek besüllyesztés nélkül a talajszintre telepíthetők, vagy földbe is süllyeszthetők.

Aljzatbeton nélkül, homokágyra, vízszintes, tömör felületre telepíthetők. Az alátámasztásoknál teherhordó aljzat szükséges (50 x 50 cm-es beton
járólap). A termék a fali átvezetéseket tartalmazza (szkimmer, befúvó), szűrőberendezést és létrát külön szükséges megvásárolni.
A medence felső pereme 15 cm széles, a függőleges oldalmerevítők 12 cm szélesek.
 
Az ovális medencék egyenes oldalait a medencéből kinyúló támaszok teszik stabillá. A telepítésnél figyelembe kell venni ezeknek a támaszoknak a
helyigényét. Vízcsere nem szükséges, szűréssel, és vegyszerezéssel lehet a vizet tisztán tartani.
A medence téliesítése a vízszint szkimmer szint alá csökkentésével, a befúvó ledugózásával, vegyszerezéssel és védőtakarással történik.